Nabídka ukrajinské migrační pracovní síly a její poptávka v Česku - Drbohlav, Dušan
Skúmané príčiny a organizácia plánovanej migrácie u potenciálnych migrantov do Česka a Európskej únie. Integrácia pracovníkov-cudzincov a migračné cykly. Výskum realizovný formou kombinovaných výskumných aktivít a to, dotazníkového prieskumu migrantov a rozhovorov z radov expertov, napríklad zástupcov personálnych oddelení v priemyselných podnikoch.