Slovak Population Mortality Modelling and Forecasting Using Lee-Carter Model - Kútiková, Jana, 1995-
Model stochastickej úmrtnosti Lee-Cartera na prispôsobenie a predpovedanie úmrtnostného modelu populácie v Slovenskej republike. Vekovo špecifická úmrtnosť mužov a žien, ako aj vylúčenie pohlavia ako faktoru úmrtnosti v dôsledku pohlavnej smernice o údajoch z rokov 1993 až 2017 vo vekovom intervale od 0 do 100 rokov.