Hidden Reserves in Financial Management - Baloghová, Nikoleta, 1991-
Problematika skrytých rezerv, ktoré sú nástrojom finančného riadenia subjektu. Súlad s účtovnými zásadami účtovnej jednotky tiež znamená, že na konci každého účtovného obdobia účtovná jednotka pri zostavovaní účtovnej závierky vykazuje rezervy a upravuje svoj majetok na reálnu hodnotu. Ak je skutočná hodnota majetku vyššia ako jeho účtovná hodnota, nemôže prehodnotiť majetok smerom nahor, a preto vytvára pre účtovnú jednotku skryté rezervy. Vysvetlenie skrytých rezerv aj na ilustratívnom príklade v automobilovom priemysle.