Stochastic Modeling of Mortality Development - Smažáková, Lenka, 1991-
Metódy predikcie úmrtnosti. Tri metódy - Lee-Carterova, Lee-Millerova a Booth-Maindonald-Smithova metóda z teoretického aj praktického hľadiska. Rozdiely medzi nimi. Parametre uvedených modelov a miera úmrtnosti v budúcnosti. Získané predpovede úmrtnosti zo všetkých troch modelov a porovnanie modelov pre rôzne vekové skupiny. Odhady úmrtnosti zo základnej Lee-Carterovej metódy ukazujú vyššie hodnoty pre väčšinu vekových skupín ako ostatné dve metódy a naopak, že odhad modelu Booth-Maindonald-Smith predpokladá najvýraznejší pokles úmrtnosti v budúcnosť.