Waste Management as an Important Issue of EU Countries - Staško, Martin, 1984-
Odpadové hospodárstvo a kvalita ovzdušia ako jedny z najväčších environmentálnych problémov na Slovensku a v Európskej únii. Medzinárodné ukazovatele úrovne dosiahnutých výsledkov v jednotlivých oblastiach životného prostredia. Miera recyklácie komunálneho odpadu a skládkovania na Slovensku a v EÚ. Narastajúca tvorba odpadu a nevhodné zneškodňovanie odpadu v kontexte dodržiavania predpisov EÚ. Zvyšovanie opätovného použitia použitých materiálov, efektívneho prístupu k spotrebe materiálov, zmena postojov verejnosti a vlády so zámerom zvýšenia dôrazu na environmentálne správanie či vzdelávanie a zdôrazňovania zberu a spracovania údajov s cieľom lepšieho formulovania budúcich opatrení.