Further Professional Training of Small, Young, and Family Farmers - Matulčíková, Marta, 1964-
Odborná príprava malých, mladých a rodinných poľnohospodárov (farmárov) v kontexte zabezpečovania zamestnanosti na vidieku a poskytovaní poľnohospodárskych produktov obyvateľstvu. Stratégie na zlepšenie podmienok pre rozvoj vidieka v Európskej únii a u inštitúcií členských štátov (Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR). Identifikovanie problémov v oblasti podnikateľských, manažérskych a IT zručností s dostupnosťou vzdelania potrebného pre podnikanie v poľnohospodárstve na základe empirického výskumu a dotazníkového prieskumu v SR. Návrh oblastí potrebných na ďalšie vzdelávanie a odbornú prípravu pre zvýšenie záujmu mladých ľudí o zamestnanie v poľnohospodárskom sektore.