<The> Phenomenon of Altruism: The Analysis of Altruistic Behavior in Dictator Game - Sirakovová, Eva, 1994-
Analýza altruistického správania a ľudského rozhodovania v diktátorskej hre. Online experiment s dvoma spôsobmi liečby - „Dajte“ a „Vezmite“ liečbu a následne analýza rozhodnutia diktátora. Rozdiely v rozhodovaní medzi liečebným rámcom, mužmi a ženami, ľuďmi s nízkym a vysokým príjmom a medzi ľuďmi, ktorí mali skúsenosti s charitatívnymi aktivitami, a ľuďmi, ktorí tak neurobili. Ženy sú altruistickejšie než muži a ľudia pôsobiaci v charite.