Voluntary Health Insurance and the Consumption of the Europeans Aged 50+ - Bilka, Matúš, 1995-
Vplyv doplnkového zdravotného poistenia a hotových liečebných výdavkov a spotreby potravín v európskych domácnostiach s účastníkmi vo veku nad 50 rokov. Analýza vykonaná pre 17 európskych krajín a Izrael. Výsledky založené na databáze Wave 6 of Survey of Health and Aging and Retirement in Europe (SHARE). Dôkazy o pozitívnom vplyve na spotrebu. Doplnkoví poistenci majú tendenciu utrácať viac za spotrebu potravín.