Great Lockdown: Main Characteristics in Perspective - Országhová, Lucia, 1982-
Necelých dvanásť rokov po veľkej recesii čelí svetová a európska ekonomika ďalšej bezprecedentnej hospodárskej kríze, ktorá sa označuje ako Veľká kríza. Prejavilo sa to v roku 2020 výraznými poklesmi ekonomického rastu, prudkým poklesom hospodárskej aktivity v kombinácii s nárastom nezamestnanosti. Najnovší vývoj, prehľad politických reakcií a možné ponaučenia z predchádzajúcich krízových období.