Chosen Challanges of the EU Migration Policy - Zrak, Andrej, 1993-
Výzvy migračnej politiky EÚ. Výzvy formujúce súčasnú migračnú politiku - vytvorenie schengenského priestoru a následný vývoj európskej migračnej politiky, európska migračná kríza z roku 2015 a následné vytvorenie Európskej migračnej krízy. Európska migračná agenda. Pandémia COVID-19 ako aktuálny problém ovplyvňujúci migráciu v EÚ.