Note on the Application of Divergent Series for Finding a Particular Solution to a Nonhomogeneous Linear Ordinary Differential Equation With Constant Coefficients - Fecenko, Jozef
Metódy na nájdenie konkrétneho riešenia nehomogénnej lineárnej obyčajnej diferenciálnej rovnice (ODE) s konštantnými koeficientmi. Nájdenie konkrétneho riešenia, ak je príslušná nekonečná rada divergentná, pričom sa používajú iba pojmy tejto série a metóda súčtu divergentných radov. Metóda neurčitých koeficientov, metóda Laplaceovej transformácie a metóda diferenciálneho operátora.