<The> Influence of the Amount of Parental Allowance on the Development of Human Capital in the Slovak Republic - Véghová Vančo, Veronika, 1991-
Rodičovský príspevok ako forma štátnej sociálnej dávky, ktorá slúži ako spôsob sociálnej ochrany občanov a prostredníctvom ktorej chce vláda SR zmierniť nepriaznivé ekonomické dopady na mladé rodiny s malými deťmi a motivovať ich založiť rodinu alebo zvýšiť počet potomkov. Otázka neadresného smerovania dávky a jej nedostatočnej výšky pre znevýhodnené rodiny, ktoré to skutočne potrebujú.