Increasing of Social Transfers Efficiency – Important Challenge for State in Recent Transforming Global Economy - Patoprstý, Martin, 1985-
Problematika znižovania chudoby zvyšovaním efektívnosti sociálnych transferov v EÚ a Slovenskej republike. Nedávna situácia v oblasti globálnej bezpečnosti a ekonomiky. Kľúčové trendy a problémy z hľadiska globálneho hospodárstva a bezpečnosti. Potreba vytvorenia účinného nástroja v boji proti chudobe a riziku chudoby v súvislosti so zabezpečením globálnej sociálno-ekonomickej a bezpečnostnej stability ako hlavného predpokladu udržateľného globálneho rozvoja v rámci nedávnej transformácie globálnej ekonomiky na ekonomiku založenú na umelej inteligencii.