What Characteristics of Households Indicate Indebtedness? Evidence from Slovakia - Šišková, Veronika, 1992-
Analýza tendencie zadlžovania slovenských domácností. Analýza založená na mikroekonomických údajoch zhromaždených prostredníctvom prieskumu o financovaní a spotrebe domácností v roku 2017. Identifikovanie sociálno-ekonomických a demografických faktorov súvisiacich so zadlžovaním domácností. Štatisticky významné faktory zadlženosti sú úroveň bohatstva, počet členov domácnosti a detí, pracovný stav, vzdelanie a vek referenčnej osoby v domácnostiach.