Does Subsidizing Rail Transportation Help to Improve Air Quality? A Case Study from Slovakia. - Szakadátová, Estera, 1998-
Kauzálny vplyv zavedenia dotácie železničnej dopravy na Slovensko na znečistenie ovzdušia. Kauzálny účinok odhadovaný pomocou metódy odhadu rozdielov v rozdieloch a odvodený od zmien znečistenia, ktoré sú spôsobené zavedením dotačnej schémy. Stratégia identifikácie, ktorá sa opiera o exogénne rozdiely v dátume zavedenia dotácie na železničnú dopravu. Zavedenie dotácií na železničnú dopravu na Slovensku, ktoré pomohlo znížiť koncentráciu dvoch znečisťujúcich látok z výfuku, oxidu uhličitého a oxidu siričitého.