Bezpečnostná rada Organizácie Spojených národov a environmentálne hrozby - Blaškovič, Kristián
Analýza bezpečnostných dopadov klimatických zmien a ponuka niekoľkých možností, ako by k nim Bezpečnostná rada mohla pristupovať. Príspevok ukazuje, ktoré hrozby sú vhodné na riešenie pred uvedeným orgánom, a zároveň poukazuje aj na nedostatky doterajších publikácií, ktoré sa venovali otázke vzťahu životného prostredia a Bezpečnostnej rady.