Control as a Three-Phase or Four-Phase Process? - Dědečková, Nina, 1994-
Definovanie a porovnanie trojfázového a štvorfázového procesu kontroly v manažmente na základe výskumu literatúry. Prvá skupina autorov charakterizuje kontrolný proces ako trojfázový, pozostávajúci z rôznych krokov navzájom líšiacich sa obsahovo a časovo. Druhá skupina autorov charakterizuje kontrolný proces ako štvorfázový proces, pozostávajúci zo štyroch krokov so zhodnými jednotlivými krokmi po obsahovej a časovej stránke. Opis jednotlivých prístupov a definovanie základnej oblasti procesu kontroly v riadení.