Ochranná funkcia pracovného práva v kolektívnych pracovnoprávnych vzťahoch (pracovnoprávne a trestnoprávne aspekty štrajku) - Olšovská, Andrea
Oblasť kolektívneho vyjednávania ako významná oblasť pôsobenia zástupcov zamestnancov v rámci to odborovej organizácie. V rámci vyjednávania môže dôjsť i k realizácii štrajku, ktorému bude venovaná pozornosť optikou „vyváženej ochrannej funkcie“ pracovného práva. Skúmanie možných limitov práva na štrajk, najmä z pohľadu „zachovania existencie“ zamestnávateľa (a to najmä v prevádzkach, kde prerušenie prevádzky môže spôsobiť ohrozenie životov zamestnancov).