Wealth Creation through Corporate Diversification – the Bondholders’ Perspective - Mammen, Jan
Štúdie strategického riadenia a finančného výskumu analyzovali vytváranie hodnôt prostredníctvom produktovej a geografickej diverzifikácie z pohľadu akcionára. Štúdia dotvára obraz analýzou perspektívy držiteľov dlhopisov. Navrhuje sa, aby diverzifikácia produktu vytvorila hodnotu pre držiteľov dlhopisov, zatiaľ čo geografická diverzifikácia ničí hodnotu držiteľa dlhopisov. Hypotézy testované na vzorke 1 200 spoločností S&P v rokoch 2001–2011 pomocou panelového modelu s fixnými efektmi.