Trade Elasticities in the Slovak Republic - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Odhad cenovej a príjmovej pružnosti medzinárodného obchodu v prípade Slovenskej republiky. Použitie panelovej dátovej regresie pre slovenskú ekonomiku v období 1995–2018 na odhad funkcií dopytu po dovoze a vývoze. Overenie pružnosti v stabilite času a jej zmena vzhľadom na typ mechanizmu výmenných kurzov a prijímanie eura Slovenskou republikou.