Hlavný kontrolór obce vo vzťahy k finančnej kontrole - Lukáč, Jozef, 1991-
Teoretický základ a praktické činnosti hlavného kontrolóra obce vo vzťahu k finančným zdrojom obce. Analýza činností a postavenie hlavného kontrolóra. Vymedzenie úloh kontrolára, ktoré je povinný vo svojej činnosti realizovať. Hlavná smernica upravujúca činnosti a postavenie hlavného kontrolóra obce - zákon o obecnom zriadení č. 369/1990 Z.z. v znení neskorších predpisov.