The Northern Sea Route as a New Route for Maritime Transport between the Far East and Europe - Dávid, Andrej
Ázijské krajiny patria k najväčším producentom spotrebného tovaru na svete, ktorý sa prepravuje hlavne kontajnerovými loďami do iných častí sveta. Jednou z najrušnejších námorných obchodných ciest je trasa medzi Európou a Áziou. Cieľ príspevku je zamerať sa na súčasnú dopravnú situáciu na tejto obchodnej ceste a novú obchodnú cestu, ktorá vedie pozdĺž pobrežia Ruska.