Analýza hlavných komponentov ako metóda viacrozmernej štatistickej analýzy - Bérešová, Juliana, 1996-
Súhrnný pohľad na analýzu hlavných komponentov (Principal Component Analysis - PCA) ako viacrozmernú štatistickú metódu. Podstata metódy PCA a teoretické východiská. Postup hľadania hlavných komponentov.