Altman Model Verification Using a Multi-Criteria Approach for Slovakian Agricultural Enterprises - Vavrek, Roman
Otázka vhodnosti využitia Altmanovho Z-skóre pre slovenské podniky. Overenie validácie troch variantov Altmanovho modelu v závislosti od identifikácie neprosperujúcej spoločnosti. Sledovanie štyroch ukazovateľov (hospodárske výsledky, celková likvidita, vlastné imanie a hospodárske výsledky) od rokov 2014 -2016 na vyše deväťsto poľnohospodárskych podnikoch v SR.