Analýza produktivity práce sekcie poľnohospodárstva v regiónoch krajín V4 - Michňová, Mária, 1996-
Podobnosti a rozdiely produktivity práce v krajinách Vyšehradskej skupiny prostredníctvom základných ukazovateľov. Produktivita práce ako časť celkovej produktivity poskytujúca informácie o konkurencieschopnosti jednotlivých krajín. Politika Európskej únie na podporu poľnohospodárstva v jej členských krajinách. Odraz pomoci v raste zamestnanosti, hrubej pridanej hodnoty a výslednej produktivity práce v sekcii A – Poľnohospodárstvo, lesníctvo a rybolov. Vývoj v sekcii NACE A prostredníctvom predmetných ukazovateľov v regiónoch krajín na úrovni NUTS 2. Dôležitosť sekcie A v súčasnosti v kontexte pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom.