Modern Trends in Business Management in the Light of Globalization - Čambalíková, Andrea, 1990-
Vplyv globalizácie a internacionalizácie na korporácie a konkurenciu v medzinárodnom rozmere. Prispôsobenie tradičných spôsobov podnikania zmenenej situácii a novým trhovým príležitostiam vedúcich k vzniku nových metód a nástrojov riadenia. Porovnanie stavu moderných trendov v manažmente vo svete a na Slovensku. Aplikácia moderných trendov v podnikovom manažmente využívaných manažérmi z hľadiska metód a nástrojov funkciami implementačného riadenia a ich dopadov na podniky. Výsledky medzinárodných dotazníkových prieskumov ohľadom správania a postojov manažérov, miery využitia metód a nástrojov riadenia a spokojnosti s nimi. Pochopenie silných a slabých stránok pre úspešnú implementáciu a schopnosť tvorivej integrácie správnych nástrojov správnym spôsobom.