Measuring Efficiency by Using Selected Determinants in Regional SMEs - Mura, Ladislav
Hodnotenie efektívnosti podnikov. Odvetvová štruktúra malých a stredných podnikov (MSP) v rámci Slovenska aj v porovnaní s ostatnými krajinami Európskej únie a manažérske determinanty ich efektívnosti. Výskumná vzorka podnikov ukazujúca metódu lepšieho varovania pred bankrotom predpovedaním udržateľnosti podniku. Analýza vybraného segmentu služieb v jednotlivých regiónoch Slovenska na základe metodiky DEA. Rozdiely v sektore MSP v jednotlivých regiónoch Slovenska. Výsledky definovanej efektívnosti podnikateľských subjektov. Určenie faktorov, potrebných zmeniť, aby uvedený subjekt vykazoval známky efektívneho riadenia.