Ceny ropy a faktory ktoré to môžu ovplyvniť - Kmeťko, Miroslav, 1969-
Analýza cien americkej referenčnej ropy s ďalšími ukazovateľmi ako prevádzka vrtných plošín s ďalším ukazovateľom. Porovnanie počtu nákupných a predajných pozícií pre futures kontrakty obchodované na CMEGroup. Vývoj cien ropy USD/barel. Analýza cien ropy a počtu vrtných veží a počtu otvorených pozícií.