Digitalization as a Tool to Support Innovation: A European Perspective - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Vzťah medzi digitalizáciou hospodárstva a inovačnou výkonnosťou. Otázka, či digitalizácia podporuje inováciu na európskej úrovni pomocou analýzy členských štátov Európskej únie. Porovnanie krajín rozdelených do jednotlivých skupín podľa úrovne ich digitalizácie a inovačnej výkonnosti. Výsledky analýzy ukazujúce pozitívnu vzájomnú závislosť medzi Súhrnným indexom inovácií (Summary Innovation Index – SII) a Indexom digitálnej ekonomiky a spoločnosti (Digital Economy and Society Index – DESI) na základe trojročných hodnôt z oboch indexov s jednoročným oneskorením v prípade druhého indexu v dôsledku očakávania časového posunu v inovačnej výkonnosti vyvolaného rozvojom digitálnej ekonomiky a spoločnosti. Matica digitálneho rozvoja a inovácií krajín.