Risk Attitudes in International Travel and Migration by Young Europeans - Baláž, Vladimír
Vzťahy medzi rizikom zameraným na človeka, založeným na kompetenciách a kultúrnym určením na jednej strane, a postojmi k medzinárodnému cestovaniu a migrácii, na strane druhej. Osem odstrašujúcich prvkov vycestovania: nesprávna hygiena, zdravotné problémy, počasie, kriminalita/terorizmus, zlé ubytovanie, politické nepokoje, miestne zvyky/náboženstvo a prírodné katastrofy. Sebahodnotené kompetencie, týkajúce sa medzinárodnej migrácie. Vzťahy medzi vnímanými nákladmi a prínosmi medzinárodnej migrácie na jednej strane, a postojmi k rizikám, spojeným s medzinárodnou migráciou, na druhej strane.