Ľudské práva, slobody a hranice ich limitácie v čase pandémie Uplatňovanie racionálnych predpokladov pri obmedzovaní ľudských práv a slobôd - Pažitný, František
Zhodnotenie využívania racionálnych predpokladov v posledných rozhodnutiach Ústavného súdu SR a Ústavného súdu Rakúskej republiky pri obmedzovaní základných ľudských práv a slobôd. Využitie racionálnych predpokladov pri aplikácii testu proporcionality. Kritický prístup k rozhodnutiu súdu z pohľadu vyhodnotenia dôvodnosti rozhodnutia o vyhlásení núdzového stavu.