Building and Transferring Human Capital Via Migration - Karasová, Katarína
Skúmanie ako sa ľudský kapitál buduje a prenáša prostredníctvom medzinárodnej migrácie. Prieskum s 30 000 účastníkmi z deviatich európskych krajín. Skúmanie niekoľkých zručností a kompetencií získaných medzinárodnou migráciou: sebavedomie, učenie sa adaptovať sa na nové kultúry, schopnosť čeliť novým výzvam, výučba jazyka, získanie formálnych kvalifikácií a osvojenie nových zručností. Analyzovanie, ako sú zručnosti a kompetencie spojené s konkrétnymi typmi tichých a explicitných znalostí.