Does Social Progress Explain the Dividend Payout Decision? - Yaseen, Hanaan
Skúmanie, či národný sociálny pokrok ovplyvňuje dividendovú politiku spoločností z celého sveta. S využitím veľkej databázy 12 312 spoločností zo 70 krajín za 7 rokov (2008 - 2014) presvedčivé dôkazy o tom, že sociálny pokrok je významný v súvislosti s dôležitými podnikovými rozhodnutiami o vyplácaní dividend. Politika vyplácania dividend sa vysvetľuje sociálnym pokrokom krajiny, v ktorej spoločnosť pôsobí.