Podpora univerzitného prostredia pri rozvoji potenciálu zelených startupov na Slovensku - Štofová, Lenka, 1989-
Koncepcia otvorenej inovácie a kľúčová úloha prenosu technológií z univerzít do podnikateľského prostredia. Prítomnosť dostatočne vysokej úrovne vedeckých a technologických kapacít na Slovensku, avšak univerzity nereagujú dostatočne na požiadavky trhu a nedosahujú konkurencieschopné výsledky. Identifikácia kľúčového faktora vplývajúceho na rozvoj zelených startupov pôsobiacich v ekosystéme pomocou štatistických metód s cieľom zvyšovania inovatívnosti univerzitného prostredia na Slovensku. Analýza pomocou aplikácie korelačného koeficientu a viacnásobnej lineárnej regresie.