Osobitná úprava uplatňovania DPH pri použitom tovare v roku 2020 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Tovary, na ktoré sa vzťahuje osobitná úprava uplatňovania dane. Vymedzenie obchodníka na účely uplatňovania osobitnej úpravy a povinnosť obchodníka uplatniť osobitnú úpravu. Vymedzenie podmienok, kedy si obchodník môže zvoliť bežný režim pri dodaní tovaru, ktorý podlieha osobitnej úprave a kedy sa obchodník môže rozhodnúť pre uplatňovanie osobitnej úpravy. Určenie základu dane a daňovej povinnosti pri uplatňovaní osobitnej úpravy. Odpočítanie dane pri uplatňovaní osobitnej úpravy. Režim osobitnej úpravy zdaňovania pri predaji ojazdených dopravných prostriedkov platiteľom dane.