Income Inequality and the Distributional Effects of Monetary Policy: The Role of Financial Heterogeneity - Fišera, Boris
Účinky štandardnej aj nekonvenčnej menovej politiky Európskej centrálnej banky na príjmovú nerovnosť v 19 členských štátoch eurozóny v rokoch 2008-2018. Rozlišené dve hlavné skupiny nekonvenčnej menovej politiky: politika kvantitatívneho uvoľňovania a úverového uvoľňovania. Skúmanie úlohy finančnej heterogenity medzi členskými štátmi eurozóny pri ovplyvňovaní distribučných účinkov týchto menových politík.