Islamic Economic Thinking in the Countries of Post-Soviet Central Asia and Transcaucasia — Myth or Reality? - Čech, Ľubomír, 1955-
Úloha islamského ekonomického modelu v globálnej ekonomike. Návrat islamu do strednej Ázie a Zakaukazska a hranice jeho vplyvu. Islamizácia finančného sektoru a islamský ekonomický model v Kazachstane a Kirgizsku. Azerbajdžan ako príklad vývoja na Kaukaze. Zakat a jeho význam pre islamské ekonomické myslenie.