<The> Heterogeneous Nature of FDI in Central and Eastern Europe. Impact of the Entry Mode on the Host Country’s Economic Growth - Humanicki, Marcin
Rastové účinky priamych zahraničných investícií (PZI) v krajinách strednej a východnej Európy (SVE) rozlíšením troch vstupných režimov zahraničného investora (greenfield, reinvestície, fúzie a akvizície). Prehľad literatúry o väzbách medzi ekonomickým rastom a PZI. Metóda použitá na konštrukciu údajov o PZI na zelenej lúke a reinvestíciách. V prípade krajín SVE existuje iba nepriamy rastový efekt PZI (prostredníctvom akumulácie kapitálu), zatiaľ čo pre krajiny mimo SVE možno nájsť priamy pozitívny efekt PZI.