<Die> Unternehmensumwelt als Einflussfaktor auf die Unternehmensführung am Beispiel der Versicherungswirtschaft - Gerwald, Frank, 1968-
Faktory podnikového prostredia, ktoré ovplyvňujú riadenie podniku. Na príklade poistného priemyslu analýza jednotlivých faktorov a hodnotenie ich významnosti. V súčasnosti sú najvplyvnejšími faktormi pre poisťovacie spoločnosti technologické a spoločenské zmeny, ktoré prináša digitalizácia. Nové technológie a zmeny spotrebiteľských návykov znamenajú, že poisťovacie spoločnosti sú pod čoraz väčším tlakom na zmeny. Aj keď sú faktory priradené k rôznym oblastiam, nesmie sa na ne pozerať izolovane.