Aktíva ako faktor prosperity podnikov podnikajúcich v odvetví vydávania kníh - Tóth, Miroslav, 1961-
Analýza ukazovateľov aktíva súboru podnikov pôsobiacich v odvetví vydávania kníh. Hlavným objektom výskumu podnik, ktorý pôsobí v oblasti vydávania kníh, teda knižné vydavateľstvo. Teritoriálne rozmiestnenie a veľkostná štruktúra knižných vydavateľstiev. Rozdelenie podnikov podľa intervalu výšky aktív a krajov. Veľkosť aktív a vlastného imania ovplyvňujú prosperitu knižného vydavateľstva, veľké vydavateľstvá sú úspešnejšie a tvoria aj úmerne vyšší objem zisku.