Attitudes towards Financial Risks and Portfolio Allocations: Evidence from Large-Scale Surveys - Baláž, Vladimír
Determinanty postojov finančného rizika a alokácie portfólia stanovené veľkými prieskumami vo vyspelých krajinách. Rizikové postoje skúmané prostredníctvom stanovenej a odhalenej preferencie pred alokáciou portfólia. Použité dve závislé premenné: subjektívna tolerancia finančného rizika (vyjadrená stanovenými preferenciami oproti hypotetickým portfóliám) a objektívna tolerancia rizika (vyjadrená skutočným podielom rizikových investícií z celkových finančných aktív).