Analyzing the Impact of Derivatives on the Emerging Markets Financial Stability - Scholer-Iordanashvili, Lela
Zvyšujúca sa volatilita akcií a úrokových sadzieb a spolu s globalizáciou kapitálových trhov dopyt po finančných nástrojoch s cieľom rozloženia rizík. Dopad derivátov na medzinárodné finančné krízy ako problém, ktorý stále rozdeľuje akademikov a odborníkov z praxe. Analýza úloh derivátov vo finančných krízach. V rámci výskumu štvrťročne študované tri rozvíjajúce sa krajiny - Argentína, Rusko a Brazília.