Elaboration of a Model of Temporary Cooperation in Tourism’ Destination Promotion - Garbelli, Maria
Spájanie teórie o spolupráci v cestovnom ruchu s konceptom dočasnej spolupráce, s cieľom prispôsobenia modelu, ktorý sa všeobecne zvažuje vo viacerých doménach ako virtuálny podnik. Prispôsobenie podľa osobitostí odvetvia cestovného ruchu, najmä ak spolupráca zahŕňa miestne orgány cestovného ruchu na globálnych turbulentných trhoch. Postavený model cyklu pozostávajúci z deväťstupňového života, ktorý zdôrazňuje hlavné črty dočasného spojenectva medzi orgánmi: ústrednú úlohu organizácie pre správu destinácií, význam informačných a komunikačných technológií pre prevádzkyschopnosť virtuálneho podniku, krátku životnosť a celkovú propagáciu cieľa.