Determinanty odvodovej povinnosti SZČO - Deáková, Stanislava, 1974-
Súčasný stav odvodového systému na Slovensku so zmeraním na odvody do Sociálnej a zdravotnej poisťovne. Analýza aktuálnej legislatívnej normy určujúcej spôsob výpočtu odvodových povinností SZČO a pozitívnych či negatívnych aspektov aktuálnych pravidiel. Porovnanie minimálnych odvodov sociálneho a zdravotného poistenia SZČO počas rokov 2020 a 2021. Posudzovanie vzniku povinného nemocenského a dôchodkového poistenia. Vnímanie automatického naviazania stanovovania minimálnej a maximálnej odvodovej povinnosti na základe priemernej hrubej mzdy v národnom hospodárstve v podnikateľskom prostredí.