Economy of Slovakia and Economic Relations with Hungary and China - Horbulák, Zsolt, 1972-
Súhrnný obraz o hospodárstve Slovenska s dôrazom na predstavenie hodnôt vybraných makroekonomických ukazovateľov, charakterizáciu najvýznamnejších ekonomických reforiem a analýzu hlavných sektorov hospodárstva. Zahraničný obchod a priame zahraničné investície rámci slovensko-maďarských a slovensko-čínskych vzťahov. Vývoj Slovenska po nežnej revolúcii po politickej a ekonomickej dráhe, charakterizovanie možností 90. rokov, hospodárske reformy po roku 2000, rýchle vyrovnávanie sa so západoeurópskymi krajinami a nasledujúce desaťročie prispôsobovania sa okolitým štátom. Významná daňová reforma a zavedenie eura ako hlavné osobitosti Slovenska v regióne.