Dlouhodobá udržitelnost penzijních systémů zemí Evropské unie - Lakotová, Lenka
Vzťah medzi starnutím populácie a udržateľnosťou dôchodkových systémov krajín EÚ. Skúmanie, ako tento vzťah ovplyvňuje návrh a parametre dôchodkového systému. Súvislosť medzi starnutím populácie a neudržateľnosťou dôchodkových systémov a výnimky. Napriek významnému problému starnutia populácie sa dôchodkové systémy niektorých krajín považujú za udržateľné a naopak. Medzi prvky zvyšujúce udržateľnosť patria napríklad hypotetické účty so stanovenými príspevkami alebo prepojenie dôchodkovej dávky alebo dôchodkového veku s demografickými zmenami.