[Faktory difúzie produktovej inovácie] - Kubica, Milan, 1958-
Recenzia zahraničnej vedeckej monografie zameranej na oblasť difúzie (šírenie produktových inovácií trhom) a postupnú adopciu nového produktu spotrebiteľmi. Skúmanie a popis daného javu na Európskych trhoch – jednotlivých národných trhoch integrovaných do jednotného Európskeho trhu a aj na trhoch okolitých štátov. Súčasné kľúčové priority Európskej komisie vo vzťahu k zvyšovaniu globálnej konkurencieschopnosti EÚ prostredníctvom strategického nástroja v podobe produktových inovácií s vysokou pridanou hodnotou. Rozšírenie modelovania inovačnej difúzie a formulovanie poznatkov o najdôležitejších faktoroch determinujúcich úspech nového produktu.