[Stress Techniques – Innovation of Risk Management Methods] - Štetka, Peter, 1986-
Recenzia zahraničnej vedeckej monografie zameranej na oblasť podnikateľského rizika ako súčasti každej podnikateľskej činnosti. Včasné identifikovanie, pochopenie a vyhodnotenie rizika umožňujúce podnikom optimalizovať rozhodnutia na všetkých úrovniach riadenia. Potrebné vhodné nástroje a metódy či manažérske zručnosti a znalosti. Správne využitie existujúcich poznatkov, možnosti modelovania rizika na základe informácií o citlivosti výkonnosti podniku a jeho finančného zdravia.