Teórie demokracie v súčasnom politologickom výskume - Augustín, Michael, 1991-
Teória demokracie ako jeden z plnohodnotných a kľúčových segmentov politickej vedy a politickej teórie, ktorý sa venuje výskumu demokracie. Analýza základných metodologických a teoretických problémov, ktoré v teóriách demokracie dominujú. Poukázanie na rôzne napätia a pluralitu v teóriach demokracie a z nej vyplývajúcu nejednotnosť pojmov.