<The> Efficiency of Circular Economies: A Comparison of Visegrád Group Countries - Lacko, Roman, 1988-
Efektívnosť obehových ekonomík ako jedna z najdôležitejších oblastí zlepšenia ekonomického rastu cirkulárnym spôsobom (aj zlepšením svetového HDP). Efektívnosť obehových ekonomík v podmienkach Českej republiky, Poľska, Maďarska a Slovenska. Porovnanie účinnosti obehového hospodárstva v rámci Vyšehradskej skupiny a efektívnosť krajín V4 voči priemeru Európskej únie (EÚ 28). Vyhodnotenie výstupnej efektívnosti vybraných subjektov implementáciou DEA modelov založených na analýze obaľovania dát. Meranie vplyvu vybraných ukazovateľov pomocou skrátenej regresie. Vývoj recyklácie a využitia obehového hospodárstva. Vnímanie regionálnych rozdielov a nastavenie klastrových politík EÚ na regionálnej úrovni. Vzťah úrovne HDP a úrovne efektívnosti obehového hospodárstva.